In vogelvlucht

Over Oman

Van onze bestemmingen is een rondreis door Oman voor de natuur- & cultuurliefhebber waarschijnlijk de mooiste rondreis die er bestaat. Dit sprookjesachtige land is ruim 8 x groter dan Nederland en heeft ongeveer 2,3 miljoen inwoners. Het ligt op het Oostelijk deel van het Arabisch schiereiland ten zuiden van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten en oostelijk van Jemen. Het is een uiterst veilig land, waar u comfortabel kunt rondreizen, want zowel de vervoersmiddelen als de hotels zijn van een hoge standaard.

Het sultanaat Oman is een prachtig land met een pure cultuur en een interessant verleden en leent zich uitstekend voor een fly drive of rondreis.

U vindt in Oman een gastvrije en vriendelijke bevolking, die woonachtig is in de moderne wijken van Muscat, in schattige oasedorpen en wadi’s, in kleine vissersdorpjes of in een eenvoudig onderkomen in de Wahiba Sands woestijn. Allemaal met een ander verhaal, maar allemaal even geïnteresseerd in u als bezoeker. Indrukwekkende berglandschappen tekenen zich af tegen de prachtige Wahiba Sands woestijn en kilometers lange witte stranden, afgewisseld door rotskusten leiden zij tot aan het subtropische Salalah in het uiterste zuiden.

De geschiedenis van Oman gaat terug tot ver voor onze jaartelling; Het is een antiek land met veel bijzondere bezienswaardigheden. Wat u zeker moet bezoeken is minimaal 1 van de 700 eeuwenoude forten en kastelen, die er te vinden zijn en die u inzicht geven in vroegere tijden. Muscat met het oude havengedeelte en de souq is een must, net als een bezoek aan de vroegere hoofdstad Nizwa. Natuurlijk mag een tocht door wadi en woestijn niet ontbreken en is het zeeschildpadden reservaat ook echt een aanrader.

De hoogtepunten en speciale plekjes van Noord-, maar ook van Zuid-Oman hebben we verderop voor u uitgewerkt in de vorm van meerdaagse excursies met privéchauffeur en in een rondreis. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid Oman doorreizen en maken wij graag een fly & drive voor u op maat.
Ook is het mogelijk om een reis door Oman te combineren met een strandverblijf in Dubai of Abu Dhabi!

Fly en Drive Oman

Ontdek Oman per 4×4 NB: Uw verblijf aan zee, alsmede het verblijf op andere locaties is vanzelfsprekend naar wens te verlengen. Ook kunt u kiezen voor een niet rechtstreekse vlucht met Emirates of Etihad vanaf Amsterdam of Brussel. De geitenmarkt (Friday Cattle Market) vindt in Nizwa plaats op vrijdag! Een spektakel dat erg leuk is om bij te wonen. Let op!: Draag goede stevige schoenen en luchtige kleding tijdens de tour en een warm vest/trui voor de koude nachten, in de woestijn dient u altijd dichte schoenen te dragen! Deze tour is alleen geschikt voor lichamelijk fitte mensen.

Rondreizen en Fly & Drives

DKTS heeft een zeer uitgebreid assortiment aan rondreizen en fly en drives. Op basis van uw wensen en budget kunnen wij de rondreis volledig naar uw verdere wensen opstellen. 

Meer weten?

Memorabel

De mooiste spots

Alila Jebel Akhdar hotel

1000 Nights Camp

Turtle Beach

The View Camp

Meer weten?