Uit de oude doos

Uit de oude doos

Een reisgids bewaard door mijn vader geloof ik. Hij werkte rond mijn geboorte in 1972 bij reis-& passagebureau Lisonne Lindeman op de Lijnbaan.
Hoe hij aan een gids uit dit jaar komt mag Joost weten, maar ik heb hem al jaren.
Deze gids dateert uit 1964 en bewaak ik met mijn leven, want hij is nog prachtig en inhoudelijk helemaal niet zoveel anders dan de gidsen van tegenwoordig!

Het is het reisprogramma naar Mallorca, Ibiza, de Bloemenriviera en voormalig Joegoslavië van de Rotterdamse pionier reisondernemer Bel-Air reizen van meneer Boer.
Nieuw in dat jaar was dat er nu naar keuze per Fokker Friendship of DC7 in slechts 3,5 uur naar Mallorca gevlogen kon worden in tegenstelling tot de oudere types die er wel 6 tot 7 uur over deden…en dat zonder drukcabine..
Nauwelijks meer voor te stellen…
Net zoals het onvoorstelbaar is dat deze dynamische reiswereld nagenoeg tot stilstand is gekomen …

Gelukkig zal het bloed altijd kruipen waar het niet gaan kan en staan er net als meneer Boer toen, nu ook weer nieuwe pioniers op.
Om voor hen, die de wind in de haren willen blijven voelen, klaar te staan met een aanbod van mooie nieuwe avonturen, ontdekkingen en toekomstige herinneringen.

Uw reis en het Corona Virus

Het Corona virus houdt ons al even in zijn greep. Alle reizen zijn voorlopig tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd en alle reizen zijn inmiddels omgeboekt of men heeft vouchers danwel een refund ontvangen. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat voor reizen buiten Europa nog altijd op oranje, uitsluitend noodzakelijke reizen, wat mij betreft in een aantal gevallen echt niet meer nodig, maar we zullen het nog even af moeten wachten. Om die reden worden er op dit moment nog geen nieuwe reizen aangeboden met vertrek tot en met eind september.

Mocht het advies ook voor oktober nog oranje blijven, dan bekijk ik de boekingen  op volgorde van vertrekdatum en zal ik in overleg met u uw geboekte reis 1. danwel uitvoeren met geldende restricties van dat moment, 2. in zijn geheel naar een later tijdstip omboeken, danwel de vouchers aanvragen, welke u op een later tijdstip kunt inwisselen voor een nieuwe reis of 3. Uw reis omzetten naar een bestemming waarvoor een geel reisadvies geldt, zoals bijvoorbeeld de Antillen of een reis binnen Europa. Elke boeking is anders, dus ook hier maatwerk, waarin we met elkaar bekijken wat de beste oplossing is.