Op reis in Corona tijd: reis door Spanje & Portugal

Op reis in Corona tijd:  reis door Spanje & Portugal

Twee landen die, een enkel gebied uitgezonderd, voorzien zijn van een positief reisadvies en waar het reizen prima te doen is. Ik heb het zelf onlangs uitgeprobeerd.

Geen overdreven restricties en dure testen, alleen een mondkapje in openbare gelegenheden en op straat, afstand houden van elkaar zoals overal en een gezondheidsverklaring bij aankomst.

Najaar & Winterreizen

Het najaar komt eraan en normaal gesproken is het dan voor mij erg druk met aanvragen voor de Golfregio en andere lekkere warme oorden voor het winterseizoen. Deze staan vooralsnog op oranje dus is het hopen dat het advies verandert naar geel, wat voor Dubai, Abu Dhabi en Mauritius prima zou kunnen gezien de situaties daar.

Ik kan echter niet achteroverleunend afwachten tot de wind weer opsteekt (quote van een klant), dus ben ik al even aan het roeien geslagen en mijn licht opgestoken in onder andere het Europese.
De laatste 2 jaren heb ik mezelf middels meerdere studiereizen dan ook verdiept in diverse Europese bestemmingen, waaronder Athene, Riga (Letland), de binnenlanden van Portugal (van Porto via de Douro vallei en Serra Estrelha naar Lissabon), per Glacier Express door de Zwitserse Alpen, een studiereis naar Tenerife en naar het machtige IJsland en tot slot bezocht ik onlangs Ibiza & Andalusië.

Mallorca – Balearen

In 1974 namen mijn ouders mij als 2 jarig kind mee op mijn eerste vliegreis en dat was naar het Spaanse Mallorca. Het veelzijdige eiland heb ik in mijn leven sindsdien heel vaak bezocht en reken ik vanwege de veelzijdigheid nog steeds tot 1 van de meest fijne eilandbestemmingen in de wereld, waar ik zelf dan geweest ben. Het heeft een ruige natuur, prachtige baaien, een interessante geschiedenis waardoor het zowel voor cultuursnuivers als natuurliefhebbers genoeg te bieden heeft. Maar ook de badgast met een kleine tot hele dikke portemonnee kan hier prima aan zijn trekken komen!

Voor elk wat wils op slechts iets meer dan 2 uur vliegen en zonodig leuk te combineren met het naastgelegen Ibiza & Formentera, welke qua natuur wat minder ruig zijn, maar waar de relaxte vibe weer de overhand heeft.

Nu is het advies helaas net weer even naar  oranje voor de Balearen, dus houd deze zeker in gedachten voor 2021!

Actief

Tot oktober is het hier prima toeven wanneer je een zonzoeker bent, daarna is het er heerlijk voor de wat actievere toerist, die komt golfen, hiken of fietsen! Het najaar of het vroege voorjaar zijn ideale periodes om van deze eilanden te genieten als je minder goed tegen de warmte kunt.

Ditzelfde geldt ook voor Portugal, waar ik in oktober vorig jaar per mountainbike de bergen in ben gegaan met een clubje collega’s.. Nu dacht ik redelijk sportief te zij, maar bij een dagtemperatuur van 24 graden een berg op fietsen benam mij bijkans het leven en kwam ik zo’n beetje als allerlaatste over de  finish.. Toch heeft het me gegrepen en zou ik dat graag met een groepje nog eens doen, maar dan misschien nog iets later in het jaar of bijvoorbeeld begin maart, wanneer er nog voldoende zuurstof in de lucht zit..

Winterzon & actie

Wie graag in de winter een bruine buik wil halen of wat vitamine D op wil doen, zou dan vanaf eind september prima kunnen kiezen voor de Canarische Eilanden; ook hier, bijvoorbeeld op Tenerife zijn fantastische hikes te maken door de bergen waarbij je uitkijkt over de vulkanische pieken van de buureilanden. Een lekker luxe strandhotel op 1 van de eilanden kan uiteraard ook, maar wie actief is, kan sowieso hier of op het Portugese Madeira (wel PCR-test) zeker het hart ophalen.

Zelf maakte ik in juli met mijn kinderen (19 & 22) een leuk en afwisselend rondje door Andalusië. Geen vermoeiende rondreis langs alle steden maar een tripje, natuur, cultuur en rust. De 3 basis ingrediënten van alle reizen wat mij betreft!

Reisidee

Het rondje heb ik uitgewerkt in een boekbaar reisvoorstel, want als ik zelf ergens enthousiast over ben, wil ik dat ook graag aan anderen laten zien. Mijn advies is wel om dit soort dingen niet direct in de warmste periode van het jaar te doen, maar juist in voor-& najaar en zelfs in de winter, want dan is het prima toeven aan de Costa del Sol en kan er zelfs geskied worden in de Sierra Nevada op 20  minuten van Granada en een klein uurtje van de kust!

Wil je meer over deze reis weten, kijk dan hier.
Bel op 0168-370208 of mail naar info@dkts.nl.

In samenspraak stemmen we de reis dan helemaal af op jouw wensen en budget.

Volg me op Facebook & Instagram en abonneer op de nieuwsbrief voor actuele reismogelijkheden.

Uw reis en het Corona Virus

Het Corona virus houdt ons al even in zijn greep. Alle reizen zijn voorlopig tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd en alle reizen zijn inmiddels omgeboekt of men heeft vouchers danwel een refund ontvangen. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat voor reizen buiten Europa nog altijd op oranje, uitsluitend noodzakelijke reizen, wat mij betreft in een aantal gevallen echt niet meer nodig, maar we zullen het nog even af moeten wachten. Om die reden worden er op dit moment nog geen nieuwe reizen aangeboden met vertrek tot en met eind september.

Mocht het advies ook voor oktober nog oranje blijven, dan bekijk ik de boekingen  op volgorde van vertrekdatum en zal ik in overleg met u uw geboekte reis 1. danwel uitvoeren met geldende restricties van dat moment, 2. in zijn geheel naar een later tijdstip omboeken, danwel de vouchers aanvragen, welke u op een later tijdstip kunt inwisselen voor een nieuwe reis of 3. Uw reis omzetten naar een bestemming waarvoor een geel reisadvies geldt, zoals bijvoorbeeld de Antillen of een reis binnen Europa. Elke boeking is anders, dus ook hier maatwerk, waarin we met elkaar bekijken wat de beste oplossing is.