Dromen – Tijd voor Actie

 Dromen – Tijd voor Actie

De wereld heeft stilgestaan, een flinke tijd ook! Geen reisbeweging, geen avontuur, maar vooral rust en meer oog voor de directe omgeving en de mensen in die directe omgeving.

Geen rush, geen adrenaline. Een beetje net als een akker, die om opnieuw vruchtbaar te kunnen worden, een bepaalde periode met rust gelaten moet worden, of moet veranderen van gewas.

Wij mensen doen dat eigenlijk zelden of nooit, wel voor de jaarlijkse vakanties, maar komen nooit echt tot een volledige stilstand.

Duizenden banen heeft het wereldwijd inmiddels al gekost; dit naast de vele levens die het virus heeft geëist. Bedrijven zijn noodgewonden gereorganiseerd en veel mensen zijn tot nieuwe inzichten gekomen.

Rust

Rust is goed voor een mens, maar alleen wanneer deze functioneel is, de hersenen even tot rust kunnen komen en er ruimte komt voor hernieuwde ideeën.

20 jaar DKTS

Dit jaar vierde ik in mei mijn 20- jarig jubileum als reisondernemer. Zonder vuurwerk, in klein gezelschap, maar wel met alle te tijd om de gebeurtenissen sinds het haar 2000 de revue te laten passeren. Deze branche is misschien wel 1 van de meest dymanische; er gebeurt altijd wel iets in de wereld, op politiek- of natuurgebied, waar we op moeten inspringen aan de ene kant, het behartigen van de belangen van onze reizigers die onderweg zijn aan de andere kant. Het aan de voorkant juist inschatten van wensen en verwachtingen, om zo tot een goed passend reisplan te komen, wat ik in de regel redelijk beheers, maar wat ook wel eens misgaat.

Het is een wereld die nooit stilstaat, waar we 24/7 klaar horen te staan en flexibiliteit een voorwaarde is. De pauzestand, maar nu een hele echte, voor een wat langere tijd. IK heb het nodig gehad merk ik nu, heb zelfs even nagedacht over een 9-17 uur baan met een vast inkomen elke maand en de zekerheid van enig pensioen. Maar die gedachte was van korte duur! Ik zou dood gaan waarschijnlijk, de vibe missen & helemaal de vrijheid!

Dit is wat ik kan, dit is wat ik doe. Ik zou misschien best heel veel andere dingen kunnen, maar ik wil het niet. Zoals mijn oud klasgenoot, een Haagsche Horecaondernemer zei toen ik eens bij hem ging kijken even geleden: ‘Ik wil actie! Ik wil paniek! Anders kan ik niet bestaan!”

Denktijd

En zo is het! Van al die rust heb ik voor het eerst in mijn 48 jarig leven dreigend overgewicht en is het mijn bankrekening die behoorlijk is afgeslankt. In deze beide zaken schuilt nu exact de trigger!
De trigger om die honderden plannen, die door mijn hoofd zijn gegaan de afgelopen maanden, te kanaliseren en concreet te maken.

Nagedacht heb ik over de basis ingrediënten van een goede reis, die net als de regels van een sonnet, een bepaald ritme moeten hebben, over hoe het reizen per privé jet wat toegankelijker gemaakt kan worden, over behoeftes en duurzaamheid.  Maar vooral over maximaal & veilig genieten van een bestemming.

Opstaan en Actie

De zomervakantie loopt op zijn einde, ik gun mezelf nog 1 week denktijd in Zeeland en dan is het tijd om de boel weer ouderwets actief te gaan oppakken. Lekker aan de slag met de reisplannen die wel kunnen en creatieve mogelijkheden onderzoeken om ondanks Corona toch veilig de dingen te doen die voor notoire reizigers ‘noodzakelijk’  zijn geworden in hun leven, zoals ook het mijne.

5 maanden rust & denktijd; een sabbatical waar ik naar verlangde was er zomaar ineens!

Ik heb het ervan genomen, de media gefilterd op uitsluitend berichten die er toe deden, mezelf niet gek laten maken en blijvend dromen. Vooral van een slanke taille en dito onderstel….

Tijd om op te staan nu! Aan de slag!

Lieve mensen, word je onrustig van de reiskriebels, bel me dan, want ik kijk altijd naar de dingen die wel kunnen en wat verrassende reizen in de pen!

 

Lieve groeten,

Daniëlle

info@dkts.nl  0168-370208

 

 

Dit bericht is gepost in Dromen. Bookmark de link.
Uw reis en het Corona Virus

Het Corona virus houdt ons al even in zijn greep. Alle reizen zijn voorlopig tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd en alle reizen zijn inmiddels omgeboekt of men heeft vouchers danwel een refund ontvangen. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat voor reizen buiten Europa nog altijd op oranje, uitsluitend noodzakelijke reizen, wat mij betreft in een aantal gevallen echt niet meer nodig, maar we zullen het nog even af moeten wachten. Om die reden worden er op dit moment nog geen nieuwe reizen aangeboden met vertrek tot en met eind september.

Mocht het advies ook voor oktober nog oranje blijven, dan bekijk ik de boekingen  op volgorde van vertrekdatum en zal ik in overleg met u uw geboekte reis 1. danwel uitvoeren met geldende restricties van dat moment, 2. in zijn geheel naar een later tijdstip omboeken, danwel de vouchers aanvragen, welke u op een later tijdstip kunt inwisselen voor een nieuwe reis of 3. Uw reis omzetten naar een bestemming waarvoor een geel reisadvies geldt, zoals bijvoorbeeld de Antillen of een reis binnen Europa. Elke boeking is anders, dus ook hier maatwerk, waarin we met elkaar bekijken wat de beste oplossing is.