20 jaar DKTS

20 jaar DKTS! Dat vier ik deze meimaand!

En dat in deze wel heel bijzondere periode waarin de sector waarin ik onderneem, voor de zoveelste keer getroffen wordt door een ‘ramp’ van buitenaf.

Hoe het begon

Voor de liefde reisde ik in 1994 af naar Sharjah, het ‘droge’ Emiraat naast Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, om daar vers van school mijn carrière te starten als gids & hostess voor een inkomende touroperator, in een land wat mij op dat moment nog nagenoeg onbekend was, maar welke de basis van mijn toekomstige professionele bestaansrecht zou worden.

In 3 jaar tijd leerde ik de kneepjes van het vak van een lokale afhandelaar, hospitality op het hoogste niveau door de hoofdzakelijk Duitse en Zwitserse zeer kritische clientèle: ik maakte kennis met het reilen en zeilen in luxe hotels van internationale klasse en leerde hoe ik een goede gids en reisleidster kon zijn. En dat Terwijl Dubai van een bescheiden woestijnstad in gestaag tempo uitgroeide tot 1 van de meest magnifieke cosmopolisitiche steden die deze wereld momenteel rijk is.

Het hele gebied, inclusief het nog altijd authentieke buurland Oman, stal mijn hart en diepe interesse en is nog altijd de solide basis van het reisbedrijf, dat ik deze maand 20 jaar het mijne mag noemen en welke ondanks stevige tegenwind door politieke spanningen in de wereld, virussen, aswolken en economische crisis, maar ook door privéomstandigheden, altijd nog fier overeind staat!

Against all odds

Van zolderkamer tot royaal kantoor, via reiscafé naar werken vanuit huis en inmiddels weer op zolder, maar wel een mooie gehuurde zolder bij de plaatselijke makelaar!

Reizigers die met ons op pad wilden vonden ons in de Reiskrant van de Telegraaf of in zoekmachine ‘ Ilse’. De allereersten waren we destijds die reizen naar Dubai via internet aanboden. Volgens een collega uit de branche zou ik het nooit redden…

Ali B en DKTS in Dubai

Klanten die zich in de beginjaren meldden, groeiden met ons mee, van hun huwelijksreis tot gezinsvakanties met de kinderen die kwamen, oma’s en opa’s mee. Een flink aantal van hen mag ik nog altijd van dienst zijn. Voor Gepensioneeree Expats die hun kinderen meenamen door Memory Lane en maar ook voor diverse BN-ers verzorgden we hun reizen op maat.

De vraag of we wel rond konden komen met ons ‘bedrijfje’ hoorden we vaak.
Daar moesten we wel eens om grinikken. Inmiddels, 20 jaar later, diverse stormen doorstaan, kijk ik tijdens de noodgedwongen, maar zeker ook welkome rust die deze Coronacrisis afdwingt, met een zekere weemoed terug. Niet alleen hebben we de prachtigste reizen en uitzonderlijke reisprogramma’s voor de meest uiteenlopende doelgroepen mogen verzorgen, we hebben heel veel gereisd, in de beste hotels en op de mooiste plekken mogen logeren. Kinderen altijd mee, vanaf 10 maanden oud! We hebben liggend gevlogen in ‘s werelds meest prestigieuze airlines, we hebben mensen ontmoet van over de hele wereld, waarvan een aantal onze vrienden zijn geworden en daarnaast een fantastisch internationaal netwerk gebouwd.

Ik ben dit bedrijf alleen gestart, maar kon het al snel niet meer alleen. Met partner en stagiares op zolder en later met personeel en kantoor. Enorme Pieken en evenzulke enorme dalen. Het heeft op momenten zijn tol geëist.

Hoe gaat het nu?

Sinds een klein anderhalf jaar run ik het weer alleen, in de luwte van een sterke organisatie achter me, rustiger, een fijn kantoor en mooie ontvangstplek, met nog altijd een creatief brein en de mooiste bestemmingen in de hele wereld, al blijft de Arabische Golf en Indische Oceaan altijd nog favoriet! Die ken ik nu eenmaal het allerbeste en daar zal mijn hart altijd liggen.

De Coronacrisis grijp ik aan voor wat zakelijke, maar ook zelfreflectie en om weer een frisse blik naar de toekomst te kunnen kijken. Het reizen zal veranderen, hoe precies weet niemand, maar we passen er wel een mouw aan!
De wereld is te mooi en wij mensen gelukkig blijvend nieuwsgierig!

Mede mogelijk gemaakt door

Met dank aan de input van alle stagiaires, waaronder onder andere Marjolein Bellen& Marianne van den Berg, die vooral ook heel goed Carnaval hebben leren vieren, aan Marlot Leijs en Esra Scherpenisse voor hun werkzaamheden en gezelligheid, het meedenken en de legendarische 1 aprilgrap! Met speciale dank aan Sandra de Ruiter, die op het moment van mijn persoonlijke ‘nervous breakdown’ in 2007 à la minute is ingevlogen om bij ons het team te komen versterken. En uiteraard in het bijzonder Tim van Zuilekom, voor alle jaren werk en inzet, de soms slapeloze nachten en het mij meenemen naar de VAE in de eerste plaats want zonder hem was ik nooit in dit gebied terecht gekomen, laat staan het hele bedrijf begonnen.

Als laatste wil ik natuurlijk iedereen, die ooit met ons heeft gereisd, heel hartelijk bedanken voor de mooie boekingen en het vaak jarenlange vertrouwen!
Dankzij jullie allemaal kan het nu gevierd worden.
20 jaar DKTS! Mission Accomplished !

NB: Gedurende de hele meimaand zal ik via Instagram door ‘memory lane’ gaan. DK vanaf 1993
Wil je dit volgen? Ga dan naar @dktravel2106

Uw reis en het Corona Virus

Het Corona virus houdt ons al even in zijn greep. Alle reizen zijn voorlopig tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd en alle reizen zijn inmiddels omgeboekt of men heeft vouchers danwel een refund ontvangen. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat voor reizen buiten Europa nog altijd op oranje, uitsluitend noodzakelijke reizen, wat mij betreft in een aantal gevallen echt niet meer nodig, maar we zullen het nog even af moeten wachten. Om die reden worden er op dit moment nog geen nieuwe reizen aangeboden met vertrek tot en met eind september.

Mocht het advies ook voor oktober nog oranje blijven, dan bekijk ik de boekingen  op volgorde van vertrekdatum en zal ik in overleg met u uw geboekte reis 1. danwel uitvoeren met geldende restricties van dat moment, 2. in zijn geheel naar een later tijdstip omboeken, danwel de vouchers aanvragen, welke u op een later tijdstip kunt inwisselen voor een nieuwe reis of 3. Uw reis omzetten naar een bestemming waarvoor een geel reisadvies geldt, zoals bijvoorbeeld de Antillen of een reis binnen Europa. Elke boeking is anders, dus ook hier maatwerk, waarin we met elkaar bekijken wat de beste oplossing is.