Dubai EXPO 2020

DKTS | EXPO 2020 Dubai

‘Connecting Minds, creating the Future’

Het thema van de wereldtentoonstelling die van oktober 2020 tot april 2021 in Dubai gehouden wordt. Nooit eerder interesseerde de EXPO mij persé, maar dit thema en het feit dat het in 1 van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van delen van kennis en kapitaal plaatsvindt, maakt dat ik het zeker zelf van dichtbij ga bekijken dit najaar.

Nederlandse bedrijven exporteren voor 11 miljard Euro per jaar naar dit deel van de wereld en dat is exclusief de kennis op gebied van ‘land maken’, civiele techniek en watermanagement. Allemaal zaken waar ons land goed in is! De Golfregio blijft kansen bieden voor ons Nederlanders op divers gebied en is daarmee goed voor onze Economie.

Ik geniet altijd van de ambitieuze vibe die er in Golfstaten en met name in Dubai heerst; alles kan en er wordt hard gewerkt, maar ook zeer zeker hard genoten! Er worden onvoorstelbare dingen bereikt, de Sky is daar nog altijd absoluut The Limit en mensen uit haast alle landen van de wereld werken er prima samen.
Iedereen kan zijn succes ook tonen aan de buitenwereld, zonder door afgunstigen te worden afgeschoten. Dat is on-Nederlands leuk.

Het Palmeiland en andere prestigieuze projecten die door Nederlandse kennis en vooral ook handen in combinatie met het Arabische kapitaal tot stand zijn gekomen, het Holland Flower Center en de talloze Nederlandse bedrijven die er gevestigd zijn in de meest uiteenlopende branches, maken mij trots op de Nederlandse mentaliteit, op die Nederlanders die het principe snappen van ‘Connecting Minds’. Daar mogen wij wel eens wat trotser op zijn!

Nederland zal op de Expo staan met een ‘sustainable’ paviljoen in de vorm van een biotoop, waarin water, energie en voedsel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Indrukwekkend!

Alleen door ‘Connecting Minds’ kunnen wij onszelf overtreffen en met elkaar een goed leven hebben, dus als je nog geen idee hebt waar je heen wilt gaan dit jaar, denk dan eens aan Dubai en/of Abu Dhabi en de Expo. Er is een ruime keuze aan uitstekende hotels, mooie stranden, diverse culturen, een topklimaat en heel veel leuke dingen te doen. Laat mij een leuk programma voor je maken en ik zorg dat je deze bestemming beleeft zoals je hem zou moeten beleven!

 

Dit bericht is gepost in Dubai. Bookmark de link.
Uw reis en het Corona Virus

Het Corona virus houdt ons al even in zijn greep. Alle reizen zijn voorlopig tot en met 31 augustus a.s. geannuleerd en alle reizen zijn inmiddels omgeboekt of men heeft vouchers danwel een refund ontvangen. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat voor reizen buiten Europa nog altijd op oranje, uitsluitend noodzakelijke reizen, wat mij betreft in een aantal gevallen echt niet meer nodig, maar we zullen het nog even af moeten wachten. Om die reden worden er op dit moment nog geen nieuwe reizen aangeboden met vertrek tot en met eind september.

Mocht het advies ook voor oktober nog oranje blijven, dan bekijk ik de boekingen  op volgorde van vertrekdatum en zal ik in overleg met u uw geboekte reis 1. danwel uitvoeren met geldende restricties van dat moment, 2. in zijn geheel naar een later tijdstip omboeken, danwel de vouchers aanvragen, welke u op een later tijdstip kunt inwisselen voor een nieuwe reis of 3. Uw reis omzetten naar een bestemming waarvoor een geel reisadvies geldt, zoals bijvoorbeeld de Antillen of een reis binnen Europa. Elke boeking is anders, dus ook hier maatwerk, waarin we met elkaar bekijken wat de beste oplossing is.